Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

04 Серпня, 2023 р., 15:44
Шукаєте роботу? У базі даних обласної служби зайнятості – понад тисячу пропозицій, серед яких обов’язково знайдеться та, яка відповідає вашим професійним нахилам. До переліку актуальних на сьогодні вакансій увійшли такі: 
04 Серпня, 2023 р., 12:54
В рамках урядової ініціативи «Армія відновлення» до виконання суспільно корисних робіт долучились понад 4 тисячі безробітних мешканців регіону. Проєкт успішно реалізується в 51 територіальній громаді області. За кількістю учасників Чернігівщина займає одну з лідируючих позицій серед інших областей України. 
28 Липня, 2023 р., 16:50
До 1 млн. грн на створення або розвиток власної справи можуть отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжя за програмою «Грант для ветеранів» урядового проєкту єРобота, яка стартувала 10 квітня поточного року. Ключова вимога - створення нових робочих місць. Таким чином держава не лише підтримує бізнес, але й вирішує питання зайнятості громадян. Програмою передбачено надання грантів: до 250 тис грн — для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 1 робочого місця; до 500 тис грн — для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення 2 робочих місць; до 1 млн грн — для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення 4 робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни. Зверніть увагу! Гранти у розмірі до 500 тис. та 1 млн грн надаються за умови співфінансування: 70% вартості проєкту – за рахунок гранту, не менше 30% - за рахунок коштів отримувача. Грантові кошти можна витрачати на придбання меблів, обладнання, транспортних засобів, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану. А також - на сплату оренди, послуги з маркетингу та реклами, лізингу та комерційної концесії. Повернення грантових коштів державі передбачається у вигляді сплачених податків і зборів у процесі діяльності підприємця впродовж 3 років. Рішення про надання гранту приймається Державним центром зайнятості після перевірки банком ділової репутації заявника, а також враховуючи результати співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості. Подати заяву на участь у програмі та бізнес-план можна через портал Дія https://is.gd/3F48xH Деталі на нашому сайті за посиланням https://is.gd/jxqZ7j Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv #єРобота #Грант_для_ветеранів
27 Липня, 2023 р., 16:24
Мікрогрант на старт або розвиток бізнесу отримають ще четверо мешканців Чернігівщини. Вони стали черговими переможцями програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота» за підсумками 11-го у цьому році періоду подачі заяв (з 19 червня по 2 липня). Грантові кошти планують спрямувати на відкриття дитячої студії, створення зони відновлення, підтримки та реабілітації у Чернігові, розвиток закладів торгівлі у Бахмачі та Новгород-Сіверському районі. Загалом же за час дії програми (з липня 2022 р.) позитивні рішення щодо отримання мікрогранту отримали 176 наших земляків. Сума фінансової підтримки їх бізнесу від держави склала понад 40 млн грн, схвалені бізнес проєкти передбачають створення близько 400 нових робочих місць. Нагадаємо: за програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн на старт або розвиток бізнесу. Деталі на нашому сайті за посиланням: https://is.gd/xBaklo Наразі також здійснюється прийом заяв щодо надання мікрогрантів для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх подружжя, які мають можливість отримати до 1 млн грн https://is.gd/jxqZ7j Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
26 Липня, 2023 р., 17:04
4148 безробітних Чернігівщини долучилися до суспільно корисних робіт і таким чином поповнив лави «Армії відновлення» країни. На їх заробітну плату з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття витрачено понад 20 млн грн Види робіт, які виконувалися в нашому регіоні: облаштування укриттів цивільного захисту, розбір завалів, ремонтно-відновлювальні роботи, вантажно-розвантажувальні роботи, заготівля дров, зведення фортифікаційних споруд, плетіння маскувальних сіток, виготовлення окопних свічок, приготування їжі та сухпайків для військових, чергування в пунктах незламності тощо. Важливо знати, що на період участі у суспільно корисних роботах з безробітними укладається строковий трудовий договір, оплата праці не може бути нижчою розміру мінімальної заробітної плати (на сьогодні - 6700 грн). Детальніше тут https://is.gd/XcucBi Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни?
26 Липня, 2023 р., 08:26
У поточному році ваучери на навчання від обласної служби зайнятості вже отримали 217 мешканців області, серед яких 9 внутрішньо переміщених осіб. Ваучер – це документ, який дає право безоплатно пройти навчання за однією із 123 професій та спеціальностей із затвердженого Переліку https://is.gd/qjIfuw Основна мета видачі – підвищення конкурентоспроможності та розширення можливостей для працевлаштування. Для отримання ваучера не потрібно реєструватися безробітним, а подати заявку можна як при відвідуванні центру зайнятості, так і онлайн https://is.gd/quzCHf За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту або підвищити кваліфікацію. Професію чи спеціальність, заклад освіти людина вибирає самостійно. Наші земляки за ваучерами вчаться на електрогазозварників, електромонтерів, водіїв, трактористів, машиністів крану автомобільного, слюсарів колісних транспортних засобів, монтажників гіпсокартонних конструкцій, а також за спеціальностями «Психологія», «Харчові технології», «Автомобільний транспорт», «Туризм». Переселенці ж для навчання обрали професії кухара, кондитера, а також спеціальності «Агрономія», «Соціальна робота», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
24 Липня, 2023 р., 15:16
Оксана та Володимир Чуєнки - подружжя. До повномасштабного вторгнення чоловік відкрив дві кав’ярні в Чернігові. Коли прийшов ворог, став на захист країни, вступив до лав ЗСУ. Однак, улюблену справу покидати не збирався – підтримувала й допомагала дружина. Коли дізнався про можливість отримати мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», вирішив розвивати свій уже існуючий бізнес. Згодом до відкриття кав’ярні спонукав і дружину. Обоє отримали по 250 тис. грн та дали роботу ще 4 людям. До речі, створення нових робочих місць є обов’язковою умовою і від їх кількості залежить сума фінансової підтримки (одне робоче місце – від 50 до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн). Денису Чуєнку, молодшому брату Володимира, - двадцять чотири. У минулому електромонтер та торговий представник, віднедавна — власник торговельної точки з продажу фастфуду. Розповідає: ідея створити власний бізнес з’явилася ще чотири роки тому, проте на той момент можливості реалізувати її не було. А тепер, завдяки участі у програмі, з’явився шанс. На грантові кошти придбав обладнання, меблі та сплачує оренду за приміщення. Загалом, за час функціонування програми «Власна справа» (з липня 2022 року) фінансову допомогу одержали 172 жителі Чернігівщини. Підтримка їх бізнесу від держави склала понад 40 мільйонів гривень. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення близько 400 нових робочих місць. Подати заяву на отримання грантів за урядовим проєктом «єРобота» можна прямо зараз через Дію https://is.gd/KT7RoW Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv
20 Липня, 2023 р., 10:13
За програмою «Власна справа» можна отримати на започаткування або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис грн. в залежності від кількості створених робочих місць: одне робоче місце – до 150 тис. грн, два і більше - 250 тис. грн.
14 Липня, 2023 р., 15:21
Вже півтора року Україна живе в умовах повномасштабної військової агресії та воєнного стану. Війна кардинально змінила ринок праці. І якщо торік, відбулося стрімке скорочення кількості вакансій, то цього року спостерігається суттєве зменшення чисельності безробітних на обліку служби зайнятості.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь