Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація, що має громадсько - суспільний інтерес

01 Лютого, 2022 р., 16:50
На підставі Закону України №1289-IV «Про телекомунікації » , підписаного Президентом України 18.11.2003р., «Правил охорони ліній зв’язку» , затверджених Кабінетом Міністрів України 29 січня 1996 року, і Закону України «Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів , щодо відповідальності за правопорушення в галузі зв’язку»
28 Січня, 2022 р., 15:33
У зв'язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України, з метою приведення структури органів Фонду соціального страхування України у відповідність до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17 липня 2020 року № 807-ІХ, постановою правління Фонду соціального страхування України від 18.11.2021 № 35 «Про внесення змін до структури органів Фонду соціального страхування України та граничної чисельності працівників Фонду соціального страхування України», з 01.03.2022 року затверджено нову структуру управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, у складі якої буде 5 відділень (замість 8 існуючих на сьогодні), а саме: Корюківське, Ніжинське, Новгород- Сіверське, Прилуцьке, Чернігівське. Отже, з 01 березня поточного року, відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області будуть обслуговувати страхувальників та застрахованих осіб з питань загальнообов'язкового державного соціального страхування: - Корюківське: Корюківського району у складі територій Корюківської міської, Менської міської, Сновської міської, Сосницької селищної, Холминської селищної територіальних громад; - Ніжинське: Ніжинського району у складі територій Батуринської міської, Бахмацької міської, Бобровицької міської, Борзнянської міської, Вертіївської сільської, Височанської сільської, Дмитрівської селищної, Комарівської сільської, Крутівської сільської, Лосинівської селищної, Макіївської сільської, Мринської сільської, Ніжинської міської, Новобасанської сільської, Носівської міської, Плисківської сільської, Талалаївської сільської територіальних громад; - Новгород-Сіверське: Новгород-Сіверського району у складі територій Коропської селищної, Новгород-Сіверської міської, Понорницької селищної, Семенівської міської територіальних громад; - Прилуцьке: Прилуцького району у складі територій Варвинської селищної, Ічнянської міської, Ладанської селищної, Линовицької селищної, Малодівицької селищної, Парафіївської селищної, Прилуцької міської, Срібнянської селищної, Сухополов’янської сільської, Талалаївської селищної, Яблунівської сільської територіальних громад; - Чернігівське: Чернігівського району у складі територій Березнянської селищної, Гончарівської селищної, Городнянської міської, Деснянської селищної, Добрянської селищної, Іванівської сільської, Киїнської сільської, Киселівської сільської, Кіптівської сільської, Козелецької селищної, Куликівської селищної, Любецької селищної, Михайло- Коцюбинської селищної, Новобілоуської сільської, Олишівської селищної, Остерської міської, Ріпкинської селищної, Седнівської селищної, Тупичівської сільської, Чернігівської міської територіальних громад.   Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області
28 Січня, 2022 р., 15:31
За оперативними даними упродовж 2021 року 6 021 застрахована особа знаходились на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років. Відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області компенсовано їм втрачений заробіток за весь період здійснення догляду на суму майже 17 млн гривень. Загалом працюючі громадяни області провели на лікарняних у зв’язку із потребою догляду за хворими родичами майже 60,3 тис. оплачених за кошти Фонду днів. Здебільшого догляд здійснювався за хворими дітьми. Фінансування такої допомоги здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час непрацездатності з цієї причини. Середньоденний розмір виплати склав за підсумками минулого року 281,41 гривні, що на 15,5% більше, ніж у 2020 році.  
27 Січня, 2022 р., 15:16
Упродовж 2021 року Фонд соціального страхування України надав допомоги на поховання родинам 13,2 тис. працюючих українців. Це на 1,4 тис. страхових випадків або 12,2% більше, ніж упродовж 2020 року. На фінансування зазначених допомог Фонд направив 54,2 млн гривень. Допомоги були виплачені сім’ям померлих або особам, які здійснили поховання, у розмірі 4 100 гривень. Також допомога на поховання надається у разі смерті членів сім’ї, які перебували на утриманні застрахованої особи (не мали самостійних джерел засобів до існування). Призначення допомоги здійснюється на підставі свідоцтва про смерть та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або оригіналу довідки про смерть, виданих для отримання допомоги на поховання. Окремо зазначимо, що до наведених даних не включено відшкодування Фондом вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого, які фінансуються ФССУ у разі смерті застрахованих осіб через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання.
27 Січня, 2022 р., 11:25
За оперативними даними упродовж 2021 року 227,7 тисячі застрахованих осіб знаходились на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років. Фонд соціального страхування України компенсував їм втрачений заробіток за весь період здійснення догляду на загальну суму 778,7 млн гривень. Загалом працюючі українці провели на лікарняних у зв’язку із потребою догляду за хворими родичами майже 2,3 мільйона оплачених за кошти Фонду днів. Здебільшого догляд здійснювався за хворими дітьми. Фінансування такої допомоги здійснюється ФССУ, починаючи з першого дня і за весь час непрацездатності з цієї причини. Середньоденний розмір виплати склав за підсумками минулого року 340,23 гривні, що на 10,3% більше, ніж у 2020 році. Зазначена допомога фінансується Фондом, починаючи з першого дня здійснення догляду за хворим членом сім’ї. Її розмір обчислюється на загальних підставах і складає від 50% середньої заробітної плати застрахованої особи (якщо стаж не перевищує 3 років) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років або за наявності пільг). Нагадаємо, надання допомоги з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років здійснюється за весь період, протягом якого дитина за висновком лікаря потребує догляду, але не більше 14 календарних днів. А в разі стаціонарного лікування – за весь час перебування застрахованої особи в стаціонарі разом із хворою дитиною. Допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворим членом сім’ї виплачується не більш як за три календарні дні, а у виняткових випадках, з урахуванням тяжкості хвороби та побутових обставин, – не більш ніж за сім календарних днів.
21 Січня, 2022 р., 15:46
Міністерство цифрової трансформації в межах компетенції звертається з проханням посприяти й долучитися до інформування населення про можливість оцінювати сервіс у центрах надання адміністративних послуг. Відповідно до підпункту 2 пункту 5 постанови Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2021 року No 864 «Питання організації моніторингу якості надання адміністративних послуг», якою затверджено Порядок проведення моніторингу якості надання адміністративних послуг та оприлюднення інформації про результати моніторингу якості надання адміністративних послуг, Мінцифри та ДП «Дія» спільно з компанією ТОВ «Форсервіс ЮА Сейлз» у період з листопада по грудень 2021 року проводило пробну зовнішню оцінку рівня задоволеності суб’єктів звернення якістю надання адміністративних послуг в центрах надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП). Відгуки громадян дають змогу проаналізувати з якими проблемами найчастіше стикаються громадяни, які мають потреби й запити та підвищити рівень державного сервісу. Ми прагнемо, щоб якомога більше українців дізналися про нову можливість. Адже кожен відгук, скарга або пропозиція допоможуть покращити обслуговування в державних органах. Саме для цього ми створили відеоролики для соціальної кампанії «Бажаєте, щоб наступний візит до Центру став кращим? Розкажіть, будь ласка, про останній». Відео розміщено за посиланням: https://cutt.ly/lT7BeSw. Хронометраж відеороликів — 28 та 15 секунд. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення визнала 2 відеоролики соціальною рекламою: https://cutt.ly/lIim2V8.
21 Січня, 2022 р., 14:36
Департамент економічного розвитку інформує, що на виконання заходів Комплексної Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна», затвердженої рішенням сесії обласної ради восьмого скликання від 26 січня 2021 року №5-2/VIIІ, в області було створено та запущено інтерактивний комунікаційний інструмент «Кабінет інвестора», який націлений на спільну роботу інвесторів з органами виконавчої влади над започаткуванням підприємницьких ініціатив, реалізацією інвестиційних проектів та вирішенням проблемних питань, що виникають в процесі їх втілення. Кожен, хто починає реалізацію інвестиційного проекту, бажає стати ініціатором проекту, має проблемні питання з реалізацією інвестиційного проекту на території Чернігівської області в «особистому кабінеті» https://www.chernihiv-oblast.gov.ua/user/ зможе: − подати заявку у блоках «бажаю інвестувати» / «маю інвестиційну пропозицію» / «маю проблемне питання»; − отримати зворотний зв'язок від органу виконавчої влади за результатами обробки звернення; − отримати максимальне сприяння в процесі реалізації інвестиційного проекту та вирішенні проблемних питань, які виникли під час впровадження інвестиційного проекту.
21 Січня, 2022 р., 14:34
Після старту реформи лікарняних у червні 2021 року українські роботодавці подали на оплату до Фонду соціального страхування України понад 2 мільйона електронних листків непрацездатності своїх працівників. Сума нарахованих за е-лікарняними допомог від Фонду склала вже майже 5 мільярдів гривень. Дата фінансування допомоги за електронним лікарняним прямо залежить від дати подання за ним заяви-розрахунку роботодавцем – так само, як і за паперовим листком непрацездатності. Тож, аби слідкувати за станом фінансування онлайн, потрібно знати точну дату подання заяви – працівники можуть дізнатись її безпосередньо в роботодавця, або у відділенні Фонду, де його зареєстровано. Контакти у розрізі регіонів (необхідно назвати свій ідентифікаційний код): http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/968493 . Знаючи дату отримання Фондом заяви-розрахунку, працівники можуть слідкувати за станом фінансування свого лікарняного листка онлайн у телеграм-каналі ФССУ: https://t.me/socialfund . Інформація щодо стану фінансування оновлюється в телеграм-каналі за тегом #фінансування_оперативно. Після здійснення фінансування знадобиться декілька банківських днів, доки кошти надійдуть на рахунок роботодавця – ця інформація відобразиться за тегом #фінансування_страхувальників в інфографіці у розрізі регіонів. Роботодавець виплатить допомогу працівнику у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду. Добірка актуальних роз’яснень щодо е-лікарняних: ? З чого складається номер е-лікарняного та чому він збільшується: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/978473 . ? Як працівнику отримати допомогу за е-лікарняним, якщо він працює за сумісництвом: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/979548 . ? Що робити, якщо у вашому е-лікарняному є незначна помилка в ПІБ: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/979565 .

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь