Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПРИЯННЯ ЗАЙНЯТОСТІ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ: ВИМОГИ ЗАКОНУ І СТИМУЛИ ДЛЯ БІЗНЕСУ

Дата: 10.04.2024 09:40
Кількість переглядів: 34

Чому це важливо? Сприяння зайнятості особам з інвалідністю, значна частина яких є маломобільними – важлива соціальна функція держави по відношенню до суспільства. У ХХІ столітті Україна прагне побудувати соціальний простір безбар'єрності – це означає створення реальних рівних можливостей для усіх громадян. Лібералізація трудових відносин в Україні викликана негативними чинниками, такими як воєнний стан і пандемія, однак це відкриває нові можливості для працевлаштування осіб з інвалідністю. В умовах гострого дефіциту кадрів, особливо у сфері виробничих спеціальностей, що виник через війну та міграцію українських біженців за кордон, інтеграція людей з інвалідністю в економіку країни – реальний вихід для стабілізації ринку праці. Працевлаштування осіб з інвалідністю – це вирішення ряду соціальних питань цієї категорії населення, головним чином – сприяння їх економічній незалежності та добробуту.

Правове поле України щодо захисту права на працю для осіб з інвалідністю

Згідно з українським законодавством, людина з інвалідністю має всю повноту прав, закріплених Конституцією та законами України. Будьяка дискримінація за ознакою інвалідності заборонена в Україні. Держава зобов’язується створити належні умови для життя, праці та соціалізації людей з інвалідністю на рівні з іншими громадянами. Уряд несе відповідальність за соціальний захист таких людей. Основоположним законом, який визначає державну політику щодо зайнятості осіб з інвалідністю, є Закон «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Окрім того, низка законів, постанов та міжнародних конвенцій, які підписала Україна, регламентує різні аспекти соціального захисту та працевлаштування людей з інвалідністю:

 

 

https://mail.ukr.net/api/public/file_view/image_preview?token=wk7p5UCIHSLrTJe1SMf_zKoEQxQz2b-PRv4GuXey1yiLCwYz3TBfQT4x3VKY069sQ9ac2JHrghcygUzx1Ikx0Wus5z_AL6UPU92neyra55ZHSByYQLjGp07jG3qGX4touYK_Zs5sZfTj:PWqI7f2GKYh95QBx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь