Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області виявляють факти продажу товарів без застосування РРО

Дата: 22.02.2024 09:47
Кількість переглядів: 34

Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, щодо порядку проведення розрахунків з покупцями та ведення обліку технічно-складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту.

Податківцями було встановлено, що у одному з магазинів Чернігова  здійснюється реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (мобільні телефони та аксесуари до них) без застосування РРО/ПРРО та без видачі розрахункових документів.

Під час проведення фактичної перевірки магазину податківці зафіксували факти порушень законодавства: проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО, порушення порядку обліку товарів, не подання суб’єктом господарювання відомостей про об’єкти оподаткування, не надання посадовим (службовим) особам  контролюючого органу документів, що повязані з предметом перевірки. 

Такі дії продавця порушують вимоги п.п.1, 2, 12 ст. 3 Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та п.63.3 ст. 63, п.44.1, п.44.3 ст. 44 та п.85.2 ст.85 Податкового Кодексу України, що передбачає застосування до нього штрафних (фінансових) санкцій. Як результат, до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 539,8 тисяч гривень.

Перевіркою також встановлено факти використання праці найманих працівників без належного оформлення. Тому матеріали перевірки направлено до Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці для відповідного реагування. 

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства при здійсненні своєї діяльності. Видача покупцю фіскального чеку є запорукою надходжень податків до бюджету та гарантією захисту прав споживача. 

Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь