Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба зайнятості: про можливості для бізнесу

Дата: 09.06.2023 15:39
Кількість переглядів: 53

Наразі ринок праці в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема переживає складні часи. Через повномасштабне вторгнення росіян чимало українців втратили роботу, а бізнесу доводиться працювати, прилаштовуючись до реалій воєнного стану. Цього року роботодавці області ще не поспішають наймати працівників, а чисельність безробітних на обліку в службі зайнятості та кількість резюме на сайтах пошуку роботи у рази перевищують кількість вакансій. Так, у січні-травні 2023 року обласна служба зайнятості мала близько 3 тис. пропозицій роботи, що на 28% менше, ніж рік тому. Зменшилась на 18% і кількість подавачів вакансій. Станом на 1 червня в області налічувалось майже 4,9 тис. офіційних безробітних, яким служба зайнятості могла запропонувати 654 вакансії. Тобто, на кожне вільне робоче місце – черга з 7 осіб. Про це йшлося на нараді Чернігівської обласної служби зайнятості, що відбулася цього разу в Ніжині для керівників Ніжинської та Прилуцької філій і їх структурних підрозділів.

«Бізнес має працювати там, де це можливо, платити податки, таким чином підтримуючи економіку країни та даючи ресурс для продовження оборони, - сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка.Тому в нинішніх умовах для нашої перемоги допомога підприємствам та підприємцям надзвичайно важлива. І службі зайнятості є що запропонувати».

Щоб зберегти існуючі та створити нові робочі місця служба зайнятості надає дієву фінансову підтримку роботодавцям, які працевлаштовують безробітних, зокрема, тих, кому важко конкурувати на ринку праці. Мета цих програм – забезпечити людей роботою і полегшити роботодавцю навантаження на фонд оплати праці. Так, роботодавці можуть отримати компенсаційні виплати за працевлаштування окремих категорій безробітних, внутрішньо переміщених осіб, безробітних на нові робочі місця.

На створення робочих місць та розвиток підприємництва спрямовані й дві грантові програми урядового проєкту «єРобота», реалізацію яких супроводжує служба зайнятості. За програмою «Власна справа» можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн в залежності від створених 1-2 робочих місць. Ще одна програма «Грант для ветеранів» передбачає надання грантів до 250 тис., до 500 тис. та до 1 млн грн учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

Тримати економічний фронт допомагає й програма з організації суспільно корисних робіт. Її мета – залучити людей, які втратили роботу, до відбудови країни та допомогти громадам в умовах воєнного стану вирішити нагальні питання. До речі, Чернігівщина входить до п’ятірки областей з найбільшою кількістю безробітних, залучених до «Армії відновлення».

Крім того, для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці служба зайнятості пропонує шукачам роботи ваучер на навчання, а безробітним – пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації під гарантоване працевлаштування.

Детальніше про компенсаційні програми для роботодавців тут https://is.gd/VJWTWq

Долучитись до програм з надання грантів єРобота можна прямо зараз через Дія https://is.gd/KT7RoW

Про "Грант для ветеранів" тут https://is.gd/jxqZ7jФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь