Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які працівники потрібні роботодавцям сьогодні?

Дата: 16.11.2020 08:15
Кількість переглядів: 398

Майже 8 тисяч безробітних громадян працевлаштовано обласною службою зайнятості протягом січня-вересня 2020 року, що на 6% більше, ніж за відповідний період торік. Про це свідчить підсумкова статистика за 9 місяців. Отже, яку роботу пропонують роботодавці сьогодні?

Протягом січня-вересня 2020 року в базі вакансій обласної служби зайнятості найбільше пропозицій роботи було в сільському, лісовому та рибному господарствах, переробній промисловості, сферах торгівлі, ремонту автотранспортних засобів, освіті та державному управлінні й обороні.

Найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткуванняце водії автотранспортних засобів, трактористи, токарі, оператори котельні. Також затребувані працівники сфери торгівлі та послуг – кухарі, продавці, офіціанти, бармени, охоронники. Великим попитом у роботодавців користуються й кваліфіковані робітники з інструментом. Йдеться про слюсарів-ремонтників, швачок, електромонтерів, верстатників деревообробних верстатів, електрогазозварників, малярів, робітників з комплексного обслуговування й ремонту будинків.

У сільськогосподарському секторі потрібні робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, тваринники, робітники на лісогосподарських роботах, робітники фермерського господарства, лісоруби, доярі, оператори машинного доїння.

Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, вантажники, прибиральники, сторожі, комірники, робітники з благоустрою, вагарі.

«Загалом протягом січня – вересня 2020 року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 16,7 тис. вакансій, на третину менше, ніж за цей період торік. Сталося це внаслідок призупинення діяльності низки підприємств через запровадження в країні карантину, - сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка. – Станом на 1 жовтня 2020 року в базі даних служби зайнятості налічувалось 1367 вакансій».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь