Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легалізація праці

Дата: 24.04.2020 09:13
Кількість переглядів: 659

Головною метою служби зайнятості є максимальне поєднання інтересів роботодавців та населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи. Згідно відповідним дорученням уряду активно піднімається питання щодо легалізації трудових відносин. Наразі служба зайнятості проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу, проте органи Держпраці вже мають всі правові підстави накладати штрафи на порушників.

         Фахівці служби зайнятості самостійно та разом з представниками Держпраці відвідують роботодавців для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Постійно проводиться обмін інформацією про осіб, які за результатами заходів державного нагляду (контролю) виявлені, як такі, що працюють без укладання трудового договору. На підставі отриманої інформації від Держпраці перевіряються дані на предмет перебування виявлених осіб на обліку в державній службі зайнятості в статусі зареєстрованого безробітного та залучення до активних програм зайнятості населення.

 Навесні фахівцями Корюківської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості спільно з інспектором Держпраці, інформаційно-роз’яснювальні роботи проводилися  з роботодавцями зі сфери будівництва. Роз’яснювальна робота з питань неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, зокрема шляхом безпосередніх візитів, проводитиметься  протягом усього 2020 року. Заплановано охопити підприємства у таких сферах: сільське господарство (червень – серпень), транспорт та кур’єрська діяльність (жовтень – листопад).

Увага! З 02.02.2020 року діють нові штрафи у сфері праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь