Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ОБЕРИ ПРОФЕСІЮ СВОЄЇ МРІЇ – ЖИВИ ТА ПРАЦЮЙ В УКРАЇНІ!»

Дата: 04.10.2019 13:39
Кількість переглядів: 667

Закликає служба зайнятості сучасну молодь. А також радить завчасно, ще в середніх та старших класах, замислитися про професійне майбутнє, обрати затребувану на ринку праці професію, і стати справжнім професіоналом своєї справи. Тоді не доведеться незатребуваний диплом класти на полицю і працювати не за фахом, а то й взагалі поповнити лави безробітних.

Для учнівської молоді фахівці служби зайнятості області проводять комплексні профорієнтаційні заходи з використанням сучасних методів профдіагностики, заходи навчального та тренінгового характеру, інтерактивні, змагальні, презентаційні. В їх переліку - семінари, профуроки, ярмарки професій, дні відкритих дверей, професіографічні екскурсії, зустрічі з роботодавцями, презентації навчальних закладів, профорієнтаційні квести тощо.

Звернувшись до Корюківської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, випускники мають змогу дізнатись про ситуацію на ринку праці, затребувані професії, а також пройти профдіагностичне тестування. Основний акцент у профорієнтаційній роботі робиться на мотивації молоді до свідомого професійного вибору та відновленні престижу робітничих професій.

«Служба зайнятості постійно удосконалює форми та методи профорієнтаційної роботи, впроваджує сучасні технології, роблячи свої послуги доступними для кожного. Наразі широко використовуються онлайн сервіси. Тобто тепер дізнатися про свої професійні нахили та здібності і визначитися з вибором професії можна й у дистанційному режимі, без відвідування центру зайнятості».

Для цього в службі зайнятості радять скористатися веб-базованою платформою для онлайн профорієнтаційного консультування «Моя професія: консультаційна мережа». Вона стане в пригоді як старшокласникам, які ще тільки стоять на порозі професійного вибору, так і дорослим, котрі бажають змінити професію. Потрібно лише мати доступ до мережі Інтернет. За допомогою веб-базованої платформи можна дізнатись про свої професійні інтереси і цінності, характеристики інтелекту, психологічні особливості та отримати узагальнені рекомендації щодо вибору професії. Проте в службі зайнятості радять проаналізувати ці результати з профконсультантом, що дозволить сформувати конкретні рекомендації, враховуючи уподобання людини, її життєву ситуацію, стан здоров’я тощо.

Сучасна молодь, яка росте в епоху стрімкого розвитку цифрових технологій, потребує нових підходів та цікавого нестандартного подання інформації. Тому черговою новацією служби зайнятості став інтерактивний програмний продукт з віртуальними елементами - «Атлас професій майбутнього з доповненою реальністю». Тепер профорієнтаційні заходи для учнівської молоді проводяться з використанням цієї новітньої розробки».

Для перегляду 3D-контенту потрібен смартфон або планшет та додатковий наочний матеріал, за допомогою якого на екрані візуалізуються атрибути професій з прийдешнього часу. Атлас містить опис десяти професій майбутнього, а саме: інженер-робототехнік, архітектор віртуальної реальності, наномедик, фахівець зі створення людських органів, онлайн-педагог, проектувальник smart-міста, рециклінг-технолог, сіті-фермер, wellness-консультант для літніх людей, сіті-еколог. Усі спеціальності підібрані з урахуванням тенденцій і викликів сьогодення та прогнозів потреб ринку праці на майбутнє.

Якщо ви й досі вагаєтесь, якій професії надати перевагу, чи зовсім не маєте уявлення, ким бажаєте працювати, ніколи не пізно звернутися до фахівців служби зайнятості, які допоможуть обрати професію, яка відповідає здібностям і нахилам, а також користується попитом у роботодавців.

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОСТІ КОРЮКІВСЬКА РАЙОННА ФІЛІЯ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь