Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів підприємницької діяльності ? фізичних осіб

Дата: 24.01.2019 16:33
Кількість переглядів: 587

Чернігівська митниця ДФС звертає увагу, що з 24 травня 2019 року набирає чинності  Закон України від 08.11.2018 № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України», яким запроваджено суттєві зміни щодо відповідальності громадян за незаконне  використання транспортних засобів з іноземною реєстрацією на митній території України.

Так, вводиться відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзит, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила чи не поміщувала його у митний режим транзит, а так само за використання такого транспортного засобу для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні. Відповідно до ч. 4 ст. 469 Митного кодексу України за таки дії передбачено штрафні санкції у розмірі 34 тис. гривень.

За перевищення строків (ст. 95 Митного кодексу України) доставки транспортних засобів особистого користування, що перебувають під митним контролем до органу доходів і зборів призначення  або строку тимчасового ввезення транспортного більше ніж на 30 діб або їх втрату, у тому числі, розкомплектування транспортного засобу (ст.ст.  470, 481 Митного кодексу України) передбачено санкції у вигляді штрафу у розмірі  170 тис. гривень або конфіскацію таких транспортних засобів.

Крім того, запроваджується автоматизований обмін інформацією між органами доходів і зборів, Держприкордонслужбою та органами Нацполіції з метою контролю за використанням на території України транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України або поміщених у митний режим транзиту.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь