Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як звітувати новоствореним підприємцям?

Дата: 19.12.2018 10:33
Кількість переглядів: 539

Якщо ви недавно відкрили власну справу, зареєстрували підприємницьку діяльність, то як звітувати новоствореним підприємцям, роз’яснили  в управлінні податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області.

Отже, новостворені платники єдиного податку І та ІІ груп подають наступні звітні документи:  податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, в якому була розпочата підприємницька діяльність (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу);  річну податкову декларацію платника єдиного податку.

Новостворені платники єдиного податку ІІІ групи подають квартальні податкові декларації платника єдиного податку. Слід пам’ятати, що за неподання або несвоєчасне подання декларації законодавчо передбачено штрафну санкцію.

Новостворені платники, які працюють на загальній системі оподаткування двічі подають податкову декларацію про майновий стан і доходи: за результатами звітного кварталу, в якому розпочата підприємницька діяльність та за результатами звітного року.

Крім того,  всі приватні підприємці подають річний звіт з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Фізичні особи підприємці, які працюють як на загальній системі оподаткування, так і на єдиному податку, подають звіт один раз на рік - до 9 лютого наступного за звітним роком (форма звіту - додаток 5).

Зауважимо, що відповідно до оновленої форми звіту з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за 2018 рік як «єдинники», так і ті що застосовують загальну систему оподаткування мають заповнювати таблицю 1 додатку 5.

  Якщо ж підприємець протягом звітного року одночасно перебував на обох системах оподаткування, то йому потрібно заповнювати таблицю 1 за відповідний період перебування як на єдиному податку так і на загальній системі оподаткування. 

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь