Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роботодавці Чернігівщини почали масово реєструвати найманих працівників – протягом жовтня оформлено більше 12 тисяч осіб

Дата: 15.11.2018 11:49
Кількість переглядів: 556

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб повідомили, що у жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано більше 12 тисяч найманих осіб. Якщо порівняти з попередніми періодами, то це у 1,5 рази перевищує показник серпня поточного року.

Позитивна тенденція є результатом активізації заходів, що вживаються  органами ДФС спільно з працівниками Держпраці, Пенсійного фонду та іншими органами виконавчої влади і місцевого самоврядування щодо легалізації трудових відносин та заробітної плати.

Завдяки спільним зусиллям роботодавці поступово переконуються у доцільності своєчасного оформлення трудових відносин. На Чернігівщині найбільше найманих осіб працевлаштували роботодавці та фізичні особи-підприємці, що здійснюють  діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі, надають послуги населенню.

Позитивній динаміці сприяють не тільки роз’яснювальні заходи, а й перевірочна робота. Під час перевірки одного з товариств Ніжинського району, яке займається виробництвом устаткуванням для машин сiльського та лiсового господарства, роботодавцями подані повідомлення про прийняття на роботу         17-ти найманих працівників. При перевірці підприємця, який здійснює діяльність у сфері будівництва, було встановлено, що 3 працівники виконували роботи без укладання трудового договору з роботодавцем. Порушення було виявлене у Чернігові.

Звертаємо увагу роботодавців, що фахівці ДФС спільно з іншими органами не лише виявляють факти нелегальної праці, а й контролюють терміни перебування особи у статусі офіційного оформленого працівника. На жаль, вже відомі випадки, коли в очікуванні перевірочних заходів, роботодавці оформлювали працівників. Але через незначний період робітника «звільняли». Проте, насправді робітник продовжував виконувати роботу вже у нелегальному статусі.    

Наголошуємо, що від таких дій втрачають не тільки бюджет та суспільство, але й громадяни, які погоджуються працювати нелегально, чим позбавляють себе страхового стажу та права на пенсію.  

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь