Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що загрожує підприємцям, які мають заборгованість з єдиного внеску?

Дата: 07.11.2018 09:51
Кількість переглядів: 603

Управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Чернігівській області звертає увагу фізичних осіб–підприємців, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, а також членів фермерських господарств на необхідність сплачувати єдиний внесок в термін до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (абз. 3 ч. 8 ст. 9 Закону про ЄСВ).

Застерігаємо, що єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті незалежно від фінансового стану платника. А за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ на підприємців накладається штраф у розмірі 20 відс. своєчасно не сплачених сум.

На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відс. суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Крім того, згідно зі ст. 165-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ  буде накладатися ще й адміністративний штраф. А саме, за суму несплати (несвоєчасної сплати):

  • що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 5100 грн.), – тягне за собою накладення штрафу від 680 до 1360 гривень;
  • за повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу від 2550 до 5100 гривень;
  • у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (більше 5100 грн) – тягне за собою накладення штрафу від 1360 до 2040 гривень;
  • повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу від 2550 до 5100 гривень.

У разі, якщо платником не сплачено  заборгованість з ЄСВ в строки визначені законодавством, органи фіскальної служби направляють боржнику вимогу про сплату боргу. Якщо ж і після отримання вимоги протягом 10 робочих днів платником не сплачено заборгованість, то відомості направляються до органів державної виконавчої служби, які вживають заходи примусового виконання, передбачені Законом України «Про виконавче провадження» та вчиняють виконавчі дії шляхом звернення стягнення на майно боржників.

З метою виявлення майна у боржників, його вилучення для подальшої реалізації, задля погашення заборгованості, здійснюються спільні виїзди за місцем знаходження та мешкання боржників, із залученням представників правоохоронних органів.

Звертаємося до платників податків! З метою уникнення штрафних санкцій та інших наслідків, що виникають при несплаті або несвоєчасній сплаті ЄСВ, бути пильними та не допускати заборгованості перед бюджетом.

 Нагадуємо, що дізнатись про стан розрахунків з бюджетом з єдиного внеску можна в електронному кабінеті платника, або звернувшись з заявою до центру обслуговування платників за місцем реєстрації. 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь