Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які обстеження можна пройти в Корюківській лікарні платно, а які - безкоштовно. Відповідають лікарі

Дата: 20.10.2018 08:26
Кількість переглядів: 3102

Ольга Федоренко, ендокринолог:

- Безпосередньо у ЦРЛ з ендокринології та обміну речовин можна зробити дослідження на порушення вуглеводного обміну – це глікований гемоглобін, С-пептид, інсулін. Можна обстежити функції щитоподібної залози, дізнатися, чи не порушений фосфорно-калієвий обмін та яка ситуація з гормонами. А також визначити кількість вітамінів В12 та Д в організмі.

Фото без опису Сусіди.Сity

Бажаючі можуть пройти УЗД щитоподібної залози і наднирникових залоз. Аналізи на виявлення цукру в крові у лабораторії ЦРЛ роблять безкоштовно, а на гормони – платно. В приватній лабораторії «Сінево» (на першому поверсі лікарні) ціна коливається від 130 до 350 грн.

Марина Лісена, завідуюча клініко-діагностичною лабораторією:

Фото без опису Сусіди.City

- Якщо потрібне загальноклінічне дослідження, то робиться аналіз сечі, калу, спинномозкової та плевральної рідини. Якщо гематологічне - загальний аналіз крові з формулою (лейкоцити, еритроцити, гемоглобін, ШОЕ –швидкість осідання еритроцитів). У разі біохімічного – беруться печінкові, ниркові проби, визначається рівень холестерну та глюкози в крові. А при імунологічному – досліджують кров на реакцію Васермана, визначають групу крові, резус та інші. При бактеріологічних дослідженнях роблять посіви на чутливість до антибіотиків, на стафілокок, Д-групу та ін. Загалом усе обладнання працює ефективно, щорічно його повіряють. Обстеження безкоштовні, але якщо пацієнти можуть зробити благодійні внески за витратні матеріали – будемо раді.

Тетяна Бурова, кардіолог:

Фото без опису Сусіди.Сity

- Ті, хто мають серцеві захворювання, а також просто бажаючі пацієнти – можуть пройти ЕКГ – електрокардіографію. Для більш глибокого дослідження робимо УЗІ серця, проводимо добове моніторування артеріального тиску та ЕКГ(холстер). Буває, що потрібні додаткові аналізи, комп’ютерна томографія та рентген, спірографія – як допоміжні методи диференційної діагностики. Все це можливо в нашій лікарні. Аналізи на холестерин зроблять безкоштовно. На електроліти крові, МНІ (міжнародний індекс) - за 20-40 грн. При ультразвуковому дослідженні серця – запропонують зробити добровільний внесок.

Тетяна Батюк, невропатолог:

Фото без опису Сусіди.Сity

- Серед основних обстежень з неврології - комп’ютнерна томографія (КТ) головного мозку. В районних лікарнях області це можливе лише в Корюківській РЦЛ. Також у нас можна зробити рентгенографію хребта, визначити рівень холестерину. За КТ доведеться заплатити, а для рентгенографії – придбати плівку.

Тетяна Веретенник, лікар-рентгенолог:

Фото без опису

- Абсолютних протипоказань для комп’ютерної томографії нема. Але таке дослідження не рекомендується вагітним, людям, які за станом здоров’я не здатні лежати спокійно, не рухаючись. На КТ можна обстежити усі органи і системи, а саме: головний мозок, хребет та його відділи, органи грудної клітини, шлунковокишковий тракт – печінку, селезінку, підшлункову залозу, наднирники, нирки, органи малого тазу, кісткову систему.

Є можливість провести КТ- дослідження з використанням контрастної речовини, що є обов’язковим для пацієнтів з онкозахворюваннями чи підозрою на них. Усі дослідження проводяться за попереднім записом, а ургентні стани (невідкладні, що потребують негайного лікування)- позачергово. КТ-дослідження проводиться на сучасній апаратурі, що дає можливість зменшити час обстеження та променеве навантаження на пацієнта. У кабінеті комп’ютерної томографії благодійний внесок за будьякий один відділ (зону дослідження) становить 400 грн, а з використанням контрастної речовини – 1500 грн.

Сергій Милейко, хірург:

Фото без опису

- З обстежень у галузі хірургії наша лікарня пропонує такі: дослідження стравоходу, шлунку, дванадцятипалої кишки (ЕГДС) за допомогою відеоендоскопу; прямої кишки – ректороланоскопія; сечового міхура (цистоскопія); звукова діагностика (УЗД) органів черевної порожнини, нирок, малого тазу. За бажанням, пацієнт робить благодійний внесок.

Тетяна Сорока, офтальмолог:

Фото без опису

- З офтальмології в умовах районної центральної лікарні можна визначити поле зору, ширину кута передньої камери, гостроту зору, силу заломлення кришталика та рогівки, кут косоокості. Можна виміряти внутрішньоочний тиск. Якщо пацієнти роблять благодійні внески, то спрямовуємо їх на придбання витратних матеріалів.

Автор:

Фото без опису 

Віктор БОЖОК

журналіст


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь