Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День селища Холми

Дата: 23.09.2018 14:46
Кількість переглядів: 863

 

Від щирого серця та з великим задоволенням вітаємо вас з Днем селища Холми!

Історія Холмів дуже насичена та багата на події. Наша маленька батьківщина ніколи не стояла осторонь будь-яких великих подій тим самим здобувши славу  патріотичного краю. Але насамперед наше селище славиться своїми жителями. Саме ви – щирі, привітні та гостинні люди. І лише ваше уміле господарювання, любов до рідного селища та своєї домівки  стали основою втілення в життя найзаповітніших мрій, всіх добрих справ та задумів кожної сім’ї. Бажаємо вам,щоб серця наповнювалися гордістю за своє рідне село, прагненням до єдності та порозуміння, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

22 вересня селище Холми відзначало 380 років свого існування. Із самого рання на свято почали збиратися з усіх куточків нашої дружньої громади. Кожний округ намагався показати свою гостинність. Оформлення «Гостинних подвірїв» та  виїзної торгівлі  було яскраве, в народних традиціях. Гостей пригощали традиційними стравами, солодощами та напоями.  Лунала музика і співи. Діти розважалися на атракціонах, розфарбовували обличчя аквагримом та пригощалися безкоштовною солодкою ватою від агрохолдингу «Урожай» .

 

 

Але настав час і жителі селища та гості, які завітали на свято, почали займати місця і насолоджуватися концертом. Святкову програму розпочала ведуча цтого свята, директор Холминської ЗОШ I-III ст.,  Коморна Ніна Василівна.  Виступали творчі колективи Холминського будинку культури, колективи Козилівського, Жуклянського, Радомського сільських  клубів.  Зі святом привітав селищний голова Олександр Шевчик та разом з директором школи провели церемонію нагородження жителів, які внесли значний вклад в розвиток нашого рідного селища.  Також привітали найменшого та найстаршого  жителя Холмів і сімейну пару,  яка 50 років живуть у злагоді, мирі та любові.

Багато гостей прибуло цього дня на свято, не оминули своєю увагою і народний депутат України Анатолій Євлахов, депутат обласної ради Селянський Володимир Миколайович, Корюківський міський голова Ахмедов Ратан Ратанович, депутат обласної ради, головний лікар Корюківської районної лікарні Сергій Пивовар, директор агрокомпанії “Урожай” Олександр Левицький, директор ДП «Корюківка-ліс» Іллюченко Олексій Павлович, директор ДП «Холминський лісгосп» Борис Чепурний. Всі вітали жителів селища зі святом. Бажали нашій громаді дружності, порозуміння, адже тільки коли  ми будемо триматися один одного тільки тоді нас чекає успіх.

За підтримки народного депутата України Анатолія Євлахова далі відбулася святкова концертна програма за участі народної артистки України Марини Гончаренко, солістів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.

Свято тривало до пізнього вечора. О 20:00 небо над селищем освітилося від залпів салюту і почалися святкові танці.

День добігав кінця.

Всі ми повинні пам’ятати, що наше селище неповторне. Адже навіть природа попіклувалася, щоб наше спільне свято пройшло без дощів та хмар. В цей день наче і сонце гріло тепліше і небо було блакитніше і люди віталися й веселилися як ніколи.

Те наскільки ми любимо свою Батьківщину можна відчути тоді, коли покидаєш її на довгий час. І в серці завжди чогось не вистачає, а коли повертаєшся додому, то не можеш надихатися рідним повітрям.

Любімо свою Батьківщину, цінуймо її і неодмінно, в подумках і в  щоденній праці повертаймося до неї. Нехай цей пульс часу збережеться в цій зустрічі, стане звітом нащадкам і водночас мудрим  словом до них, порадою і заповітом, як берегти ту землю на якій народився, живеш і працюєш.

Запрошуємо переглянути всі світлини в альбомі День селища Холми

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь