Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкові новини

24 Листопада, 2023 р., 11:15
Державна податкова служба України звертає увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.
22 Листопада, 2023 р., 12:00
Як повідомити про порушення організації контрольно-перевірочних заходів територіальними органами ДПС 
20 Листопада, 2023 р., 09:38
На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.
20 Листопада, 2023 р., 09:36
Згідно з п. 9 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО) (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або програмним РРО (далі – ПРРО) фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій.
17 Листопада, 2023 р., 11:53
Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу платників податків на нюанси отримання у органах ДПС інформації, необхідної для визнання підприємства, установи, організації критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. 
17 Листопада, 2023 р., 11:51
 Відповідно до пункту 1 глави 4 розділу II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547) реєстрація реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) діє до дати скасування реєстрації РРО, що відбувається у випадках, коли:
17 Листопада, 2023 р., 11:50
У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-жовтень 2023 року надійшло 9 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 28,5 відс. більше за факт надходжень десяти місяців попереднього року (+2 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,4 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.
14 Листопада, 2023 р., 15:07
Головне управління ДПС у Чернігівській області дякує всім сумлінним платникам за сплату податків, зборів, єдиного внеску та фінансову підтримку держави.
10 Листопада, 2023 р., 14:47
Державна податкова служба України нагадує платникам податків про необхідність реєстрації суб’єктами господарювання у випадку здійснення систематичної господарської діяльності з продажу товарів (надання послуг).
08 Листопада, 2023 р., 11:25
ДПС продовжує інформувати платників податків про актуальні питання щодо особливостей застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з чим повідомляє таке. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь