Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Податкові новини

04 Березня, 2019 р., 15:21
На координаційній раді з  питань розвитку підприємництва за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Мисника розглядались питання правових та організаційних засад здійснення державного контролю у сфері господарської діяльності.
28 Лютого, 2019 р., 09:31
Якщо громадяни протягом минулого року отримували доходи не від податкових агентів, а від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, то такі доходи необхідно задекларувати. До таких доходів належать, у першу чергу, винагороди, які виплачуються особам, які працюють за наймом у приватних осіб хатніми працівницями, садівниками, нянями, гувернантками, будівельниками, водіями тощо. 
28 Лютого, 2019 р., 09:29
Платники, об’єкт оподаткування, ставки, порядок обчислення і сплати рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (далі – Рентна) визначені ст. 256, 257 та 258 Податкового кодексу України (далі – Кодекс). Платниками Рентної плати є лісокористувачі, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціальних дозволів (лісорубних або лісових квитків) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами (п. 256.1 ст. 256 Кодексу).
28 Лютого, 2019 р., 09:28
Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області, під процесуальним керівництвом прокуратури області, забезпечили відшкодування до бюджету майже 3 млн грн несплаченого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. У рамках розслідування кримінального провадження було встановлено, що службова особа одного із сільськогосподарських підприємств Чернігівщини, при нарахуванні заробітної плати працівникам ухилилась від сплати майже 3 млн. грн. ЄСВ. Враховуючи, що завдяки вжитим у ході розслідування заходам, завдані державі збитки відшкодовані у повному обсязі, судом буде вирішено питання про звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності. Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області  
28 Лютого, 2019 р., 09:25
Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області у січні поточного року проведено 16 перевірок суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.  
22 Лютого, 2019 р., 15:04
З метою забезпечення потреби органів Державної фіскальної служби України у працівниках з високим професійним та культурним рівнем, здатних компетентно та відповідально вирішувати завдання щодо наповнення Державного бюджету України, Університет ДФС України оголошує набір абітурієнтів для участі в конкурсі для зарахування на денну форму навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за напрямом підготовки «Право» на факультет підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Університету державної фіскальної служби України.  Відповідно до Правил прийому до Університету державної фіскальної служби України у 2019 році на навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються громадяни України віком від 17 до 25 років з повною загальною середньою освітою за результатами зовнішнього незалежного оцінювання знань і вмінь вступників (сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання – мати обов’язково), з урахуванням середнього бала документа про повну загальну середню освіту та балів за особливі успіхи та/або за успішне закінчення підготовчих курсів.  Необхідні сертифікати ЗНО з української мови та літератури, історії України, математики або іноземної мови. На адресу університету направляються особові справи абітурієнтів, які відібрані згідно з правилами добору. Під час оформлення особових справ проводиться медичне та психофізіологічне обстеження, тестування абітурієнтів, перевірка рівня їх фізичної підготовки.       За детальнішою інформацією щодо порядку вступу на навчання до Університету ДФС України звертатись до відділу по роботі з персоналом ГУ ДФС у Чернігівській області за т. 652-393. Адреса: м. Чернігів, вул. Реміснича,11.  Адреса Університету ДФС України: м. Ірпінь, Київська обл., вул. Університетська, 31, тел.(04597) 60-294. Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області   
22 Лютого, 2019 р., 15:03
Громадяни, які в 2018 році отримували іноземні доходи, відповідно до п.п.170.11.1 п.170.11 ст.170 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, повідомили в ГУ ДФС у Чернігівській області.  Сума такого доходу включається до річного оподатковуваного доходу платника та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків і військовим збором за ставкою1,5 відсотка.  Відповідно до абзацу першого п.п.170.11.2 п.170.11 ст.170 ПКУ платник податку має право зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, за нормами міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.  Платник податку має визначити суму такого зменшення за зазначеними підставами в річній податковій декларації. Але це можливо лише за умови отримання від уповноваженого державного органу країни, де було одержано дохід, довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Довідка має бути належним чином легалізована, якщо іншого не передбачено чинними міжнародними договорами України.  Громадяни, які оформлюються на роботу на умовах укладання договорів «аутстафінгу» та отримують іноземні доходи від фірм - нерезидентів, також зобов’язані самостійно подати декларацію та сплатити вищевказані податки в Україні.  Декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до територіального органу фіскальної служби за місцем своєї реєстрації до 1 травня 2019 року. 
22 Лютого, 2019 р., 14:56
В Управлінні погашення боргу ГУ ДФС у Чернігівській області повідомили, що впродовж січня поточного року 340 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок 2019 року, скоротили його в абсолютному значенні на загальну суму 4,3 млн гривень.  Повністю сплатили свою заборгованість перед державою 205 суб’єктів господарювання.  З початку року в рахунок погашення податкового боргу спрямовано до зведеного бюджету понад 3,5 млн грн, в тому числі до державного бюджету надійшло близько 1,8 млн гривень.  А саме, за рахунок виставлення інкасових доручень на рахунки підприємств боржників – понад 227 тис грн, надходження від платників, що перебувають у процедурі банкрутства – 1,7 млн грн, від відділів ДВС – близько 322 тис гривень.  Надходження коштів до зведеного бюджету за рахунок реалізації безхазяйного майна становлять майже 59 тис грн, у тому числі до державного бюджету –  близько 19 тис грн, а до місцевих бюджетів –  більше 40 тис гривень. 
19 Лютого, 2019 р., 14:20
У Чернігівській митниці ДФС повідомили про кількість транспортних засобів, оформлених за пільговою ставкою акцизного податку.
19 Лютого, 2019 р., 14:18
З метою залучення абітурієнтів до навчання в Університеті державної фіскальної служби України (за адресою: Київська обл., м. Ірпінь, вул. Університетська, 31, корпус Д)  23.02.2019 року о 9.00,  відбудеться день відкритих дверей Факультету підготовки, перепідготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації податкової міліції (далі – Факультет). У процесі зустрічі перед абітурієнтами та їх батьками  передбачається  виступ ректора Університету, начальника Факультету, обговорення  нагальних питань щодо умов вступу на навчання.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь