Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо надання матеріального забезпечення застрахованій особі за рахунок коштів Фонду соціального страхування України під час знаходження її в простої не з вини працівника

Дата: 19.05.2022 15:49
Кількість переглядів: 125

При оголошенні роботодавцем простою не з вини працівника відповідно до норм статті 113 КЗпП роботодавець зобов’язаний виплачувати заробітну плату з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) за період знаходження працівника в простої.

Нормами КЗпП не передбачено втрату права працівника, який відповідно до наказу роботодавця знаходиться в простої, на отримання від роботодавця гарантованої виплати, передбаченої статтею 113 КЗпП, у випадку захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, такого працівника, тобто працівник за дні хвороби або травми, що співпали з періодом простою, повинен отримати заробітну плату з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу). Так як у цей період у зазначеного працівника не відбувається факт втрати заробітної плати, допомога по тимчасовій непрацездатності за календарні дні його хвороби або травми, які збігаються з календарними днями перебування працівника в простої, за рахунок коштів Фонду не надається, оскільки це буде суперечити нормам частини першої статті 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

У свою чергу, для працівника підприємства, якому на час простою визначено спеціальний графік виходу на роботу, або передбачено необхідність виходу на роботу на певний період, допомога по тимчасовій непрацездатності за рахунок коштів Фонду надається на загальних підставах за календарні дні його тимчасової непрацездатності.

Із будь-яких питань з оплати листків непрацездатності просимо звертатись до спеціалістів Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області за адресою: м. Мена, вул. Чернігівській шлях, 4/3 (тел.: 2-24-30, факс: 2-12-53.)

Ми завжди готові прийти на допомогу!

 

В.о.начальника Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Коваленко Г.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь