Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Охорона праці під час зернозбиральних робіт

Дата: 01.07.2020 09:18
Кількість переглядів: 485

Польові механізовані роботи із застосуванням сільськогосподарської техніки потрібно розглядати, як роботи з підвищеною небезпекою, адже часто механізатор залишається один на один з агрегатом, який може в будь-який момент потребувати ремонту. А це, в свою чергу, може спонукати працівника до виконання дій, що не відповідають вимогам безпеки.

 

Перед кожним виїздом на поле механізатор повинен: ознайомитись із дозволеним маршрутом переїзду до місця проведення робіт; визначити небезпечні місця і відповідність габаритів агрегатованого знаряддя до існуючих на маршруті перепон; перевести знаряддя у транспортне положення з дотриманням вимог безпеки; перевірити справність стоп-сигналів, показників поворотів трактора чи машини та відповідних пристроїв на агрегатованому знарядді; виїжджати до місця проведення робіт після проходження передрейсового медичного огляду, при наявності посвідчення і шляхового листа (наряду), підписаного відповідальним за проведення робіт.

 

Під час переїзду до місця роботи і назад потрібно дотримуватись «Правил дорожнього руху України». Перед початком руху подати сигнал і тільки після цього починати рухатись. Не допускати при перегоні трактора чи машини перебування в кабіні сторонніх осіб і предметів. Вибирати швидкість руху агрегату з урахуванням маси, габаритів та інерційного впливу агрегатованого знаряддя на поворотах, слизькій поверхні доріг, схилах тощо. На залізничних переїздах не зупинятись, не вимикати зчеплення, не перемикати передачі.

 

Механізатор повинен дотримуватись вимог безпеки під час оброблення ґрунту, а саме: переконатися, що ділянка дороги, виділена для роботи, очищена від зайвих предметів. Забороняється робити круті повороти та маневрування агрегатом заднім ходом. Забороняється змінювати швидкість руху на спусках або підйомах за рахунок перемикання передач. Під час виконання робіт за участю обслуговуючого персоналу потрібно перевірити дієвість двосторонньої сигналізації. Не допускати перебування на агрегаті, а також на полі, де проводяться роботи, людей, які не беруть участі у виконанні технологічного процесу. Перед початком руху агрегату, включенням гідросистеми або валу відбору потужності механізатор повинен подати звуковий сигнал, впевнитися, що переміщення агрегату нікому не загрожує, i тільки після цього розпочати рух.

 

Під час збирання врожаю не спалюйте стерню, пожнивні рештки та не розводьте вогнище, не допускайте роботу машин із відкритими капотами (захисних щитів), не застосовуйте відкритий вогонь під час заправки машин пальним, не очищайте радіатори двигунів, стінок бункерів від звисаючих волокон, намоток на робочі органи за допомогою паяльних ламп та відкритого вогню.

 

Звертаємося до всіх, хто працює в полі! Бережіть своє життя і здоров’я! Тільки виконання вимог охорони праці, належна організація робіт дадуть змогу провести збирання врожаю без травм і аварій. З питань з охорони праці просимо звертатись до страхового експерта з охорони праці Менського відділення Старовойта Олександра Михайловича за адресою: м. Мена, вул. Чернігівській шлях, 4/3, тел.: 22430, факс: 21253.

 

Страховий експерт з охорони праці Менського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області Старовойт Олександр


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь