Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ПОКАЗНИКИ ТИМЧАСОВОЇ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ ЗАСТРАХОВАНИХ ОСІБ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНТРОЛЮ ЗА ОБГРУНТОВАНІСТЮ ВИДАЧІ ЛИСТКІВ НЕПРАЦЕЗДАТНОСТІ В 2019 РОЦІ

Дата: 05.02.2020 10:36
Кількість переглядів: 599

З 01.04.2019 в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області створено відділ перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності та у кожному відділенні введено посаду головного спеціаліста перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності.

Аналізуючи показники тимчасової непрацездатності за 2019 рік (в порівнянні з 2018 роком) слід зазначити, що:

- кількість листків непрацездатності (далі – ЛН) оплачених по тимчасовій непрацездатності (без догляду за хворими) зменшено на 8,3% та на 8,0% знижено кількість днів, які оплачено за рахунок коштів Фонду;

- кількість ЛН по догляду за хворими зменшено на 17,6% та на 19,3% знижено кількість днів по догляду.

За даними моніторингу видачі листків непрацездатності всього за 2019 рік закладами охорони здоров’я області видано 171 675 ЛН, що на 8,2% менше показника 2018 року, а кількість днів непрацездатності по закритих «ЛН до праці» зменшилась на 7,3% (додається в розрізі відділень, районів та закладів охорони здоров’я).

За минулий рік фахівцями перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності проведено 228 перевірок в закладах охорони здоров’я (з них 41 планових та 187 позапланових) в частині дотримання лікарями порядку видачі ЛН, а також 146 перевірок страхувальників щодо роботи комісій із соціального страхування по контролю за правильністю заповнення ЛН або інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення. Всього перевірено 19 008 ЛН, з них виявлено виданих з порушеннями чинних нормативних актів 474 ЛН. Пред’явлено претензій до закладів охорони здоров’я на загальну суму 14 041,22 грн., відшкодовано 10 605,70 грн.

Проведено 89 семінарів та лекцій по навчанню страхового активу питанням порядку оформлення документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, а також 99 в закладах охорони здоров’я. Надано 1699 консультацій, в т. ч. 179 письмових відповідей на запити страхувальників з питань обґрунтованості видачі або продовження ЛН.

Основний акцент в роботі по контролю за обгрунтованістю видачі ЛН спрямований на недопущення неправомірного віднесення витрат за рахунок коштів Фонду. За підсумками року в 94 випадках загальна сума попереджених виплат становить 289 549,14 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь