Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Початок громадського обговорення проекту стратегії

Дата: 24.09.2019 10:24
Кількість переглядів: 804

     Холминська територіальна громада 19 вересня 2019 року розпочинає громадське обговорення проекту своєї стратегії. Цьому передувала кількамісячна робота, що стартувала у березні цього року. Причому з липня по вересень громада опрацьовувала проектні ідеї – до першого плану заходів із реалізації, але частково – й для другого. А власне – їх доцільність та реалістичність. послідовність, часові рамки запровадження того чи іншого проекту з`ясовувалися під час зустрічі з робочою групою.

     З огляду на час та процедурні моменти можна сказати, що з дкяеими із них громада вже працює. Йдеться, насамперед, про спорудження у Холмах нової (типової) сільської амбулаторії та капітальний ремонт приміщення для розміщення ЦНАПу. Це перше капітальне будівництво об`єктів соціальної сфери на теренах громади за багато десятиліть. На думку керівництва громади та членів робочої групи тепер дуже важливо засвідчити справами спроможність громади, показати здобуті можливості та нову якість обслуговування.
   Ідеєю, породженою розробкою стратегію (була запропонована робочою групою), цілком можна вважати започаткування фестивалю під незвичною назвою «Деруха-фест». Вона неабияк зацікавила сусідів-корюківчан – що це таке? Тобто – вдала назва. Громада намагається ідентифікувати себе в оточуючому світі, показати свої оригінальні риси та дбає про власне згуртованість як територіальної спільноти. Між іншим серед проектних ідей стратегії є увічнення пам`яті Софії Русової, адже її життєвий шлях пов`язаний з Холмами – в центрі селища розташований поки що безіменний пам`ятник, що своїми рисами дуже нагадую відому українську освітянку, громадську та державну діячку. В планах – просування пам`ятки архітектури національного значення, Покровської церкви у с. Жуклі. А ще – збереження та привернення уваги потенційних туристів до оригінальної дерев`яної архітектури української півночі. Звичайно, разом із рекреаційними можливостями території (ліс, чисте повітря та вода)

      До перших успіхів варто віднести перше місце Холмиснькій громади щодо раціональності використання коштів на освіту серед ОТГ та четверте – з врахуванням міст обласного значення й районів. Як наслідок, попри дуже обмежені ресурси, громаді вдається знаходити кошти на свій розвиток не лише за рахунок зовнішніх надходжень, але й власних. Їх збільшення – пріоритет майбутньої стратегії. Разом із диверсифікацією, адже на тепер наповнюваність бюджету селищної ради на дві третини залежить від ефективності роботи ДП «Холминський лісгосп». Звідси –завдання стратегії, спрямовані на підтримку мікро та малого підприємництва. Під час впровадження стратегії громада має намір забезпечити свої населені пункти вуличним освітленням, відбудувати мережу водогонів, підтримати розвиток сільського туризму, створити сучасні спортивну інфраструктуру, підтримати молодіжні ініціативи, реконструювати свої навчальні заклади та заклади культури, запровадити систему відео-спостереження та багато чого іншого. Аби справи рухалися реалістично уточнили разом із членами робочої групи систему моніторингу та внесення змін до тексту стратегії – вже безпосередньо під час реалізації. Адже з ухваленням стратегії все лише починається, чи не так?
    Консультація проводилася Чернігівським центром розвитку місцевого самоврядування програми U-LEAD з Європою.

Фейсбук сторінка Холминської ОТГ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь