Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Загальні збори мешканців смт Холми

Дата: 25.03.2019 10:46
Кількість переглядів: 1188

На загальних зборах мешканців смт Холми голова Олександр Шевчик відзвітував про роботу селищної  ради та виконавчого комітету за 2018 рік.

Фото без опису

Були розглянуті питання:

  1. Звіт голови за 2018 рік
  2. Про затвердження ставки самооподаткування та встановлення плати на утримання пожежної охорони.

 

 

Запрошені:

  1. Мозговий Владислав Іванович – помічник народного депутата України Анатолія Євлахова
  2. Лещенко Світлана Віталіївна - Головний лікар "Корюківського центру первинної медико-санітарної допомоги" Чернігівської області
  3. Проява Олександр Володимирович – в.о. директора ДП «Холминське лісове господарство»
  4. Левицький Олександр Сергійович – генеральний директор компанії «Урожай»
  5. Мірошниченко Олексій Володимирович – голова районної державної адміністрації

ЗВІТ

 

Після звітування голови перед мешканцями селища виступив Мозговий Владислав Іванович.

Фото без опису

Він розповів, що Холминська громада наразі показує непогані результати. Пообіцяв допомагати в майбутньому і підтримувати цікаві ідеї. Запросив керівника будинку культури та вручив 15 тис грн. на чоботи для художнього колективу.  

 

 

До слова запросили Лещенко Світлану Віталіївну - Головного лікаря "Корюківського центру первинної медико-санітарної допомоги".

Фото без опису Вона привітала громаду з успіхами порівнявши початок шляху як окремої громади та сьогодення. Відмітила згуртованість мешканців при толоках зазначивши, що якщо мешканці будуть триматися разом, то все вийде.  

Подякувала за довіру до лікарів та за заключені з ними декларації. Тих хто ще не встиг підписати декларацію з лікарем запросили це зробити. Нагадала про програму доступних ліків, які можна отримати за рецептом від сімейного лікаря. З першого квітня запровадиться система електронного рецепту. Для цього потрібно мати мобільний телефон.

Питання:

  • "-Навіщо взагалі будується амбулаторія? Невже недостатньо відремонтувати старе приміщення?"
  • "-Діє президентська програма по розбудові сільської медицини. На ремонт грошей  держава не виділяє. Або ми будуємо нове, або нога-на-ногу і плюємо в стелю. Згадайте коли у вас будувалося щось нове?"      

 

До слова запросили Прояву Олександра Володимировича.

Олександр Володимирович розповів про роботу ДП «Холминське лісове господарство». Наразі є деякі проблеми з реалізацією продукції за кордон, тому зараз реалізація тільки по території України. Наголосив про сміття, яке безконтрольно вивозять жителі селища в ліс. Повідомив про фото пастки які встановить лісгосп у деяких місцях в лісі для фото фіксації порушення після якого послідує покарання за правопорушення.

 

Фото без описуЛевицький Олександр Сергійович  повідомив, що всі програми,які вони прийняли є діючими. На поховання пайовикам виплачують 1 тис грн.  Також розповів, що є деякі проблеми з новою оцінкою землі, яка знизилася на 20-30%., але заспокоїв пайовиків, що кошти,які їм виплачуватимуться будуть не меншими ніж у 2018 році.

 

 

 

 

 

 

До слова запросили Мірошниченко Олексія Володимировича . Фото без опису

Олексій Володимирович розповів про те що минулий рік був важким у фінансовому плані. Але попри все  громада та район співпрацювали та  будуть співпрацювати й надалі. Розповів про основи децентралізації та про те, що реформам потрібно дати час. Також Олексій Володимирович повідомив про те, чому та які дороги ремонтувалися. Ремонт доріг був проведений  в с. Козилівка та с. Камка. Ремонтні роботи проводилися там, де найбільше було звернень жителів громади. Закінчив промову Олексій Володимирович так : «Ніхто не прийде прибирати сміття та дрова до вас під двір та будинок! Перш ніж критикувати державу задайте собі питання «А що я зробив для держави?». Те, яку ми державу залишимо своїм дітям та онукам залишить тільки від нас з вами»

Після  виступу запрошених гостей перейшли до другого питання щодо самооподаткування та збору коштів на МПО на 2019 рік. Одноголосно було прийнято збір коштів на самооподаткування у сумі 50 грн з домогосподарства та 50 грн на пожежну охорону.

Фото без описуНа цьому секретар селищної ради Ірина Деньгуб зачитавши протокол загальних зборів оголосила звіт голови селищної ради задовільним.

Загальні збори закриті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь