Холминська територіальна громада
Чернігівська область, Корюківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВЕСНЯНІ НАДІЇ ХОЛМІВ

Дата: 03.05.2018 12:09
Кількість переглядів: 771

 Автор: Олександр Гончар, Корюківська районна інтернет-газета "Маяк"

 Фото без опису

Посеред минулого тижня зранку в центрі селища Холмів, біля церкви, у сквері, на території ринку та в інших місцях кипіла злагоджена робота дорослих тутешніх жителів і школярів-старшокласників, які прибирали землю від сміття, опалого листя і гілок, встановлювали огорожі, садили дерева… Серед них трудився і місцевий священик Михайло Зорівчак, час від часу зі своєю організаторською підтримкою до гуртів працюючих приєднувався і голова об’єднаної територіальної громади Олександр Шевчик. На ходу керівник місцевого самоврядування відповідав і на запитання кореспондента районної газети – про останні новини життя громади, про актуальні зміни.

 


    Олександр Іванович розповів, що після нещодавньої колегії облдержадміністрації відбулася і нарада голови ОДА з головами ОТГ області, на їх прохання. Там вони висловили усе, що думають, усе наболіле! Насамперед – про несправедливий розподіл додаткової дотації. Після цього голова ОДА дав доручення обласному департаменту фінансів – протягом двадцяти днів провести консультації з усіма головами ОТГ і райдержадміністрацій (у нашому районі – з О.Шевчиком, Р.Ахмедовим і О.Мірошниченком). За їх результатами буде прийнято відповідне рішення. Це вселяє певні надії.
Щодо критичної ситуації з селищною амбулаторією, яка склалася останнім часом, то тут теж є певні позитивні зрушення. Медичний заклад працює і навіть занесений у графік капітальних ремонтів у цьому році, за рахунок державних коштів. Голова громади у суботу відвідав селищне стаціонарне лікувальне відділення разом з депутатом обласної ради Володимиром Селянським. Побачили, що тут перебувають на лікуванні, лежать на ліжках десятеро хворих похилого віку. Ці люди кажуть, що у них нема можливості їхати лікуватися у районний центр та й місць для них там нема… Тому селищний заклад охорони здоров’я потрібно зберегти.
    Далі у розмові з газетярем начальник фінансового відділу селищної ради Вікторія Баклажко повідомила, що вже є асигнування потреб на другий квартал цього року, загальна сума цих витрат зменшена проти першого кварталу. Прийняли рішення направити суму перевиконань бюджету ОТГ – до районного бюджету. І з цього перевиконання повністю забезпечили роботу своєї амбулаторії на ті місяці, що залишилося медичному закладу працювати у нинішньому, ще не реформованому стані. І значну суму дадуть у другому кварталі до райбюджету. Серед інших нагальних потреб – наповнення штатів працівників. Зараз в бюджетній сфері ОТГ мають 27 трудівників, це усіх (але без відділу освіти), у тому числі і сільських старост, діловодів та інших. Є вакансії економіста, заступника голови ОТГ. Напевне, знайдуться фахівці, що схочуть підставити своє плече для виконання важливих справ розбудови нової громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото Віталія Остапенка

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь